Vlad Cretu: „Suntem dirijorii propriei noastre orchestre în viaţă”

Dacă îl întrebi, pur şi simplu, ce mai face, îţi răspunde aşa: „Sunt foarte bine, mulţumesc. Fericit cum mă ştii, în lumea mea, cu muzica sufletului meu. Viaţa mea este perfectă, ca de obicei”.

El e Vlad Creţu…un Om Frumos.


Oameni frumoşi: Cine e, de fapt, Vlad Creţu?

Vlad Creţu: Un băiat care cântă din suflet. Sau, „Un înger în inima ta” 😛 – titlul unei piese proprii, la care ţin foarte mult.

Oameni frumoşi: De când faci muzică?

Vlad Creţu: Cânt de când mă ştiu. Mama îmi spune că încă de la primele luni de viaţă gânguream în ritm :D.

Oameni frumoşi: Ai putea să mai concepi viaţa fără muzică?

Vlad Creţu: NU, în niciun caz. Muzica, alături de familia fericită, sunt singurele mele motive de fericire adevărată.

Oameni frumoşi: Ce înseamnă pentru tine „oamenii frumoşi”? Cum arată ei? Cum sunt?

Vlad Creţu: Oamenii frumoşi sunt oamenii care îţi zâmbesc fără să-ţi ceară nimic în schimb. Sunt oamenii care te mângâie prieteneşte şi te privesc în ochi şi-ţi spun că viaţa este frumoasă şi merită trăită cu adevărat.

Oameni frumoşi: Ai întâlnit mulţi astfel de oameni? Sau… îi cauţi undeva anume?

Vlad Creţu: Da, am întâlnit mulţi oameni frumoşi. Nu îi caut, ei sunt peste tot! Trebuie doar să îi vedem şi să-i apreciem cu adevărat. Ce se aseamană se adună, Slavă Domnului!

Oameni frumoşi: Cum arată o zi obişnuită din viaţa ta? Ce faci acum?

Vlad Creţu: Sunt prins cu concerte, repetiţii, „Dansez pentru tine”, mereu lucrez. Am zile când plec de dimineaţă şi mă întorc noaptea târziu şi trec direct în pat, la somn, ca să-mi încarc bateriile. Puţinul timp liber mi-l petrec citind, sau, ca astăzi, un mic grătar cu prietenii.

Oameni frumoşi: Dar cum arată o zi frumoasă din viaţa ta? De ce ai nevoie ca să poţi să spui că ai avut o zi perfectă?

Vlad Creţu: La mine toate zilele sunt perfecte. Mă trezesc de dimineaţă, mă închin, îi mulţumesc Lui Dumnezeu pentru că am deschis ochii bine, sănătos, şi aleg să am o zi perfectă. Şi am, într-adevăr, o zi perfectă! Suntem dirijorii propriei noastre orchestre în viaţă.

„Am renunţat de mult timp să mai judec oamenii”

Oameni frumoşi: Şi totuşi, cred că ai trăit şi dezamăgiri. Pe tine ce te întristează, ce te dezamăgeşte?

Vlad Creţu: Când trăiam dezamăgiri, nu cunoşteam Secretul. Acum îmi dau seama că nu există dezamăgiri pe această lume. Pentru că totul în jurul nostru este creat din imaginaţia omului şi din părerile fiecăruia.

Astfel, fiecare crede ce vrea, face ce vrea, zice ce vrea. De aceea, am renunţat de mult timp să mai judec oamenii. Nu are niciun sens. Acesta este principalul motiv pentru care oamenii se simt dezamăgiţi, minţiţi, batjocoriţi, etc. Pentru că se judecă între ei. Nu are niciun sens să ne judecăm.  În felul ăsta, nimeni nu te va mai dezamăgi, iar zilele vor fi perfecte. Totul se leagă şi pleacă de la ceea ce gândim.

Oameni frumoşi: Cum ai ajuns să gândeşti aşa? Mereu ai fost la fel de optimist, de încrezător? Mereu ai iubit lumea, viaţa?

Vlad Creţu: Nu am fost mereu aşa. Am fost ca toţi ceilalţi. Cu probleme, cu frustrări, cu lacrimi, cu suferinţă. Până când…am zburat prima oară cu avionul. Acolo sus…am avut prima revelaţie. Am realizat că totul ţine de perspectivă. De acolo, de sus, nici nu existam.

Toate aceste probleme ni le facem singuri: războaie, politică, mass media, toate aceste forme de control- de acolo de sus nici nu există.

Părerile fiecăruia, concepţiile fiecăruia, orgoliile prosteşti, invidiile, prostiile, nimic! Acolo sus, nimic din toate astea nu există. Atunci mi-am dat seama că viaţa este cu totul altceva decât credeam eu până atunci că este. M-am luminat. Şi am început să îmi trăiesc viaţa în cel mai simplu mod posibil: familie şi muzică. Totul doar în jurul familiei şi a muzicii.

Iar a doua revelaţie am avut-o când am vizionat „The Secret”. Sunt una din persoanele care aplică mereu de atunci acest Secret…şi sunt fericit.

Oameni frumoşi: Am mai auzit vorbindu-se despre filmul ăsta. Şi totuşi încă nu l-am văzut. Probabil m-am gândit că trebuie să fiu pregătită -nu ştiu exact pentru ce- atunci când o să îl văd.

Vlad Creţu: Este singurul documentar care merită cu adevărat văzut. Şi sper din tot sufletul să-l înţelegi şi să-l aplici, iar viaţa ta va deveni perfectă- dacă nu este deja.

„Familia mea reprezintă cele mai frumoase

patru fiinţe din întregul Univers”

Oameni frumoşi: Vorbeşte-mi puţin despre familia ta, despre cei atât de dragi ţie. De ce sunt atât de deosebiţi? Au ceva în plus faţă de celelalte familii?

Vlad Creţu: Familia mea este mai importanta şi decât mine. Ţin la familia mea mai mult decât la mine însumi. Îi iubesc atât de mult pentru că datorita lor eu sunt ceea ce sunt astăzi.

M-au susţinut cât au putut de mult, cu orice. Au făcut foarte multe sacrificii pentru mine şi le sunt recunoscător pe viaţă.

Visul meu este să câştig atât de mulţi bani încât să îi ţin eu liniştit pe toţi doar din venitul meu.

Mmm, nu ştiu dacă au ceva deosebit faţă de celelalte familii. Probabil că sunt şi alte familii la fel de frumoase şi de fericite. Însă privind prin ochii mei, familia mea reprezintă cele mai frumoase patru fiinţe din întregul Univers.

Oameni frumoşi: Părinţii şi bunicii?

Vlad Creţu: Da: Gaba, Tata Pupu , Lala şi Tata Doru.

Oameni frumoşi: Ştii că mulţi oameni gândesc la fel ca tine. Oameni care îşi iubesc enorm familia. Cu toate astea, uită să spună lucrurile astea. Sau nu le spun intenţionat. Unora le e oarecum jenă, le e ruşine să spună aşa ceva. Cum îţi explici asta?

Vlad Creţu: Pentru că sistemul monetar a creat măşti oamenilor. Cu toţii au ajuns să poarte o mască: din neîncredere faţă de toţi cei din jur.

Astfel, oamenii au devenit neîncrezători să afirme până şi cele mai sincere şi curate sentimente pe care le au faţă de familie. Dintr-o teamă prostească de a nu fi judecaţi drept…”băiatul mamii” sau „fata mamii”. Cât timp avem părinţi, suntem toţi nişte copii.

Oameni frumoşi: Pentru ce trăim? Crezi că fiecare are o misiune în viaţă?

Vlad Creţu: Da, cred că fiecare om are o misiune în viaţă. Cei care şi-o descoperă printr-un şir de alegeri corecte, vor deveni fericiţi cu adevărat.

Fericirea, de fapt, înseamnă vise împlinite. Dumnezeu ne presară mereu semne în calea noastră. Totul este să le vedem şi să luăm deciziile corecte. Să alegem ceea ce simţim cu adevărat că este bine pentru noi.

„Viaţa e o sumă de alegeri,

aşadar alege să fii fericit!”

Oameni frumoşi: Tu faci muzică, deci artă. E, până la urmă, chiar necesar să visezi. Dar rutina, munca de fiecare zi, grijile, nu crezi că toate astea ne fac pe „noi”, ceilalţi, să uităm deseori care sunt lucrurile cu adevărat importante în viaţă?

Vlad Creţu: Şi această rutină ţine tot de alegerile pe care le face fiecare.

Aleg să am o viaţă plictisitoare sau aleg să am o viaţă plină de clipe perfecte.

Aleg să mă închid în mine sau aleg să mă deschid şi să zâmbesc celor din jurul meu.

Aleg să judec pe toţi cei din jur sau aleg să-mi fac prieteni adevăraţi la care să ţin mult şi alături de care să mă bucur de viaţă.

Aleg să fiu trist, sau să visez cu ochii deschişi, zâmbind.

Aleg să am o zi proastă sau aleg să am o zi perfectă.

Aleg să trec neobservat prin viaţă sau să fiu apreciat de toată lumea.

Aşadar, cu toţii pot fi fericiţi dacă îşi doresc cu adevărat asta. Totul ţine de perspectivă. Adică, puţini oameni realizează faptul că în ceea ce fac zi de zi, ei construiesc, adaugă, îmbunătăţesc. Spre binele omenirii, până la urmă.

Oamenii, în general, se leagă de amănunte de suprafaţă: mă doare capul, gagica cutare nu mă vrea, etc. Şi de aceea ajung să intre într-o stare numită rutină, în care li se pare că bat pasul pe loc. Şi nimic nu îi mai bucură.

Şi mai ales, oamenii uită să-i mulţumească Lui Dumnezeu  pentru tot ceea ce au. Ei doar se vaită pentru ceea ce nu au, fără să îşi dea seama că doar mulţumind vei avea în continuare mai mult din tot ceea ce îţi doreşti!

De ce să plângi când poţi să râzi? Viaţa este o sumă de alegeri, aşadar alege să fii fericit!

Reclame

9 răspunsuri so far »

 1. 1

  ramona said,

  ai avut o foarte buna idee cand te-ai apucat sa scrii despre cealalta fata a omanilor frumosi!felicitari

 2. 2

  foarte tare interviul

 3. 3

  liudmila said,

  chiar ai luat interviu de la Vlad Cretu?A fost super tare cu oameni frumosi..mie mi-a palcut mult.Braavooo..

 4. 4

  Alexandra said,

  O mica lectie de viata… foarte tare interviul! Bravo!!!

 5. 5

  Robert said,

  Ne naştem singuri, murim singuri. Aparent trăim împreună…Oamenii sunt oameni şi nimic mai mult…

 6. 6

  Simona said,

  Interesant…imi place 🙂

 7. 7

  Nadira said,

  Numai oamenii deosebiti,speciali ,alesi de Cel de sus pot gandi atat de frumos!Felicitari lui Vlad pentru felul in care a ALES SA-SI traiasca viata prin muzica alaturi de famillie.Un artist desavarsit,un „inger in inima noastra (a celor care-i indragim muzica!).Asteptam alte cantece frumoase inspirate din povestile sale de viata!

 8. 8

  gabita said,

  „Omul frumos nu este vizibil, el nu are imagine, el ţâşneste, în aparenţă, într-un gest mic, iar gestul ăla, pentru tine, este izbăvitor şi-ţi persistă în suflet toată viaţa, ca o icoană” .acesta este Vladut!

 9. 9

  Andrei said,

  heei vlad din intamplare am gasit aceasta pagina dedicata tie…. sunt andrei din blocul tatalui tau Puiu ..vreau sa te salut si iti urez bafta si stiu cat de mult muncesti in studioul din apartamentul bunicilor tai… respect pentru cei ca tine.

  La revedere.


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: